
slatkiši
Najkremastija poslastica bez pečenja: Spremite kolač koji će se svideti celoj porodici, ko proba neće se pokajati
Svaki zalogaj pravo je uživanje.
Ako ste ljubitelj jednostavnih kolača bez pečenja, obavezno probajte ovaj čokoladni desert. Reč je o kremastom desertu za čiju pripremu će vam biti potrebno samo pola sata.
Važno je samo da ga dobro ohladite pre serviranja kako bi se svi slojevi povezali.
Sastojci:
- 400 grama mlevenog keksa
- dve kašike čokoladnog krema
- jedna ravna kašika kakaoa
- 100 grama rastopljenog putera
- 250 grama krem sira
- 50 grama šećera
- 550 mililitara mleka
- 60 grama instant pudinga od čokolade
- 60 grama instant pudinga od vanile
- 250 mililitara pavlake za šlag
- rendana čokolada
Priprema:
Prvo namastite pleh za pečenje. Možete koristiti kalup prečnika između 22 i 25 centimetara. U velikoj činiji pomešajte mleveni keks, otopljeni puter, kakao i čokoladni krem. Nakon što dobijete ujednačenu smesu, utisnite ih na dno kalupa i stavite u frižider.
Posle toga mikserom umutiti krem sir, dodati šećer i 50 mililitara mleka i ponovo umutiti. U drugoj posudi umutite mikserom šlag i prašak za puding od vanile dok ne dobijete čvrstu kremu. Krem od sira sjediniti sa kremom od pudinga i namazati podlogu i vratiti u frižider.
Zatim sledi priprema čokoladnog sloja. To ćete uraditi tako što ćete puding umutiti sa mlekom (otprilike 500 mililitara mleka) i premazati ga preko ohlađenog krema od vanile i sira. Na kraju tortu pospite rendanom čokoladom i ostavite da se hladi u frižideru najmanje četiri sata.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!