Najkremastija poslastica bez pečenja: Spremite kolač koji će se svideti celoj porodici, ko proba neće se pokajati
Kolač, Foto: David Tonelson / Alamy / Alamy / Profimedia

slatkiši

Najkremastija poslastica bez pečenja: Spremite kolač koji će se svideti celoj porodici, ko proba neće se pokajati

Svaki zalogaj pravo je uživanje.

Objavljeno:

Ako ste ljubitelj jednostavnih kolača bez pečenja, obavezno probajte ovaj čokoladni desert. Reč je o kremastom desertu za čiju pripremu će vam biti potrebno samo pola sata.

Važno je samo da ga dobro ohladite pre serviranja kako bi se svi slojevi povezali.

Sastojci:

  • 400 grama mlevenog keksa
  • dve kašike čokoladnog krema
  • jedna ravna kašika kakaoa
  • 100 grama rastopljenog putera
  • 250 grama krem sira
  • 50 grama šećera
  • 550 mililitara mleka
  • 60 grama instant pudinga od čokolade
  • 60 grama instant pudinga od vanile
  • 250 mililitara pavlake za šlag
  • rendana čokolada

Priprema:

Prvo namastite pleh za pečenje. Možete koristiti kalup prečnika između 22 i 25 centimetara. U velikoj činiji pomešajte mleveni keks, otopljeni puter, kakao i čokoladni krem. Nakon što dobijete ujednačenu smesu, utisnite ih na dno kalupa i stavite u frižider.

Posle toga mikserom umutiti krem sir, dodati šećer i 50 mililitara mleka i ponovo umutiti. U drugoj posudi umutite mikserom šlag i prašak za puding od vanile dok ne dobijete čvrstu kremu. Krem od sira sjediniti sa kremom od pudinga i namazati podlogu i vratiti u frižider.

Zatim sledi priprema čokoladnog sloja. To ćete uraditi tako što ćete puding umutiti sa mlekom (otprilike 500 mililitara mleka) i premazati ga preko ohlađenog krema od vanile i sira. Na kraju tortu pospite rendanom čokoladom i ostavite da se hladi u frižideru najmanje četiri sata.

Bonus video:

Error in getting video.

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.